Instagram a nyitott képeskönyv

Instagram virtuális asszisztens

Pár éve, amikor az instagram oldalra - akkor a hobbim és kíváncsiság miatt - regisztráltam meglepődve tapasztaltam, hogy kinyílt egy másfajta világ számomra. Mondhatni egy, - mit egy, rengeteg! - nyitott képes napló tárult elém, ami nézegetésre csábított.

Szebbnél szebb fotók, kézműves alkotók munkái, más országok, távoli földrészek lakói által egy óriási képeskönyv került a kezembe. Ami ráadásul napról-napra változó tartalommal éri el, hogy az ember megnyissa, nézegesse. Követők leszünk és, ha jól csináljuk követőink lesznek. 

Követőként napról-napra inspirációk garmada jelenik meg, ami az otthoni lakberendezési tippektől indulva, hobbikertészeti tanácsokon át komplett gasztrotúrákig terjedhet, hogy a számtalan hobbi területek, utazási tippek felsorolásába bele se kezdjek. Véget nem érő képi megjelenés ez mindenki számára. Meg egy nagy adag inspiráció. 
Az azonban nem mindegy, hogy a saját privát életünkbe engedünk bepillantást vagy szakmai oldalt képviselünk.
Mindkét formában lehet saját stílusunk, magánemberként is sokan törekednek az egyedi megjelenésre, egyfajta szűrőt vagy beállításokat használnak a képeiknél. De számtalan spontán kép is van, ami ugyanúgy természetes hiszen az instagram oldalon főképp egy pillanatot, egy élményt akarunk megosztani, átadni a követőinknek. 

A céges oldalaknál más szempontokat kell figyelembe venni, sőt  céges profilnál mondhatni kötelező és érdemes törekedni egy egységes stílusra. Amit a következő elemekkel lehet elérni:
  • hasonló színvilág
  • hasonló képi megjelenítés
  • hasonló beállítások
  • konkrét tippek, tanácsok megosztása röviden
  • segíteni vagy inspirálni a követőket
  • laza, könnyed hangvételre törekvés
  • egységes hashtag használat


Vállalkozóként, márka képviseletként, szolgáltatóként az a fontos, hogy kíváncsivá tedd a követőket és megjegyezzenek!

Ha azt szeretnéd hogy az eléréseiddel ne csak a kép vagy üzenet tetsszen meg, hanem akarjanak megismerni téged, a termékeidet, a szolgáltatásaidat, hogy kíváncsiak legyenek arra, amit csinálsz vagy amit kínálsz törekedj arra, hogy a képek üzenete, hangulata a vállalkozásodat juttassa a követőid eszébe.

Ha segíteni tudok ebben, ha szívesen kiszerveznéd a közösségi oldalaid menedzselését várom jelentkezésedet.